Valg af bil til at trække hestetrailer forsvarligt

Mange har ofte sikkerheden i baghovedet, når de skal vælge, hvilken bil de gerne vil købe. Dette er klart – enhver ønsker god sikkerhed, hvis uheldet en gang skulle være ude. Men hvad nu, hvis man har en kærlighed til heste også? Her er det essentielt, at bilen kan trække hestetraileren forsvarligt, når hesten skal transporteres fra ét sted til et andet. Med heste trukket efter bilen kan vægten nemt overstige flere tons. Så hvad kræver det egentlig af en bil, for at den kan trække denne last forsvarligt? Læs mere lige her, og bliv klogere på hestetrailere og biler.  

Hestetrailerens vægt har en betydning

Der er selvfølgelig stor forskel på hestetrailere. Hestetrailerne kan have forskellige totalvægte og lastevægte. Totalvægten er det, som traileren i alt må veje inklusive gods. Lastevægten indikerer, hvor mange kilo du må have på traileren. Er totalvægten af hestetraileren stor, og fylder du en stor lastevægt derpå, skal bilen selvfølgelig kunne trække mere. Derfor bør du have dette i dine tanker, når du skal vælge bilen – specielt om én eller flere heste skal transporteres samtidigt.

Firehjulstrækkere er den ideelle bil

Den mest ideelle bil er en firehjulstrækker. Her bliver kørslen nemlig yderst stabil, hvilket skaber en god komfort for både dyr og mennesker. Sikkerheden øges ligeledes ved brug af en firehjulstrækker, da kørslen foregår ubesværet. Det er dog ikke alle, der har lyst til at købe en firehjulstrækker – eller har råd til en. Her findes der supergode alternativer. Køber du en bil, der er baghjulstrukket, vil dette være et fint kompromis med firehjulstrækkeren.

Overvej kørsel i ujævnt terræn

Har man behov for en bil, der kan trække en hestetrailer, har man typisk også behov for en bil, der kan køre i ujævnt terræn. Hestestævner foregår typisk på græsmarker, og regner det blot en lille smule, kan dette blive til et fedtet terræn. Her kræver det igen en bil, der kan klare denne form for kørsel, således koblingen ikke bliver brændt af under disse forhold. Solide motorer, som har overskud til disse opgaver, er at foretrække, og hav gerne dette in mente, når du skal vælge din bil.

Masser af trækkræft og reduktionsgear

De sidste egenskaber, som er gode til biler med hestetrailer, er masser af trækkræft og reduktionsgear. Bilen skal have tilladelse til at kunne trække mange kilo på krogen bagpå, og derudover også have trækkræften dertil. En bil med reduktionsgear vil tilføre yderligere hjælp til at trække tunge trailere for bilen, hvilket er perfekt til hestetrailere.

Hør andre hesteejeres erfaringer

HesteGalleri har du mulighed for at læse dig frem til andre hesteejeres erfaringer. Dette er den perfekte måde at blive endnu klogere på valget af bil, hestetrailer, fragt og meget mere på. Her kan du læse om alt inden for heste, og du kan også købe og sælge heste, ponyer samt hestetilbehør. Et kæmpe forum giver plads til lærerige diskussioner, hvor der bl.a. diskuteres taktfejl, valg af gjord og bilvalg. Du kan også dele dine billeder af dine heste, og se andres flotte billeder.

Skriv en kommentar