Pas på hunden i bilen, når det er varmt

De firbenede små væsner har en stor betydning for hundeejerne – næsten så stor en betydning som den elskede bil. Derfor tages hunden ofte med på tur, når man skal fragtes fra A til B. Men hvad gør man, hvis man skal ind et sted, hvor det ikke er tilladt at medbringe sin hund? Man lader den sidde i bilen. Dette er helt okay for en stund, men når sommervarmen indtager det danske land, skal man til at passe på. Det bliver nemlig usandsynlig varmt i bilen, hvilket kan gøre skade på hunden. Læs med her på siden og bliv klogere på det at lade hunden sidde i bilen.

22 grader bliver til 85 grader

Det er ikke ofte, vi får supervarme temperaturer i Danmark – men selv den danske sommer er for meget for hunden. Faktisk bliver blot 22 grader udenfor til hele 85 grader inde i bilen. Dette er ulideligt for hvem som helst, og derfor også hunden. Dyrlæger advarer direkte mod at lade sin hund blive i bilen, når det er varmt, fordi det kan være livsfarligt for dyret. Flere dyrlægeklinikker landet over bekræfter, at flere hunde hvert år besvimer eller må lade livet i bilen – simpelthen fordi det er for varmt.

Dehydrering og varmechok

Helt konkret vil hunden dehydrere, hvis den opholder sig for lang tid i en varm bil. Dette vil ethvert pattedyr faktisk gøre. Er hunden i varmen længe nok, vil den gå i varmechok. Herefter vil den besvime og i værste fald dø, hvis den ikke forlader bilen. Dyrlæger frafråder, at man tager sin hund med sig i bilen, hvis man på forhånd ved, at man kommer til at efterlade den deri.

Dog Cooler eller åbent vindue

Ender man i en situation, hvor man bliver nødt til at lade hunden blive i bilen, kan man købe en såkaldt Dog Cooler. Denne genstand placeres i bagklappen af bilen, hvorefter bagklappen kan stå åben – men hvor bilen fortsat er låst. Dog Cooler er lavet af jern og fungerer som et afstandsstykke. Du kan også lade to vinduer stå på klem, gerne et vindue i hver sin side. På denne måde kan der komme luft og ventilation. Selvom hunden nu har mulighed for at få luft, er det alligevel vigtigt, at man parkerer i skyggen. Dette vil i hvert fald give hunden den bedst mulige oplevelse.

Del oplevelser og erfaringer med andre hundeejere

Har du brug for at dele dine tanker, oplevelser eller erfaringer omkring emner såsom dette, kan du besøge HundeGalleri. Dette er et online forum, som handler om alt inden for hunde. Du kan dele billleder og videoer, se andres billeder samt købe og sælge hunde samt tilbehør. Siden giver dig altså mulighed for at dele alle dine hundeinteresser med andre hundeelskere. Del gode råd med andre eller bliv klogere selv i forummet. Her diskuteres bl.a. også emner såsom elektriske hegn, idéer til hundetræningen og hvilken type bil, andre anbefaler.

Dette var nogle gode råd til dig, der har din hund med i bilen. Husk at passe godt på din firbenede ven – også i bilen.

Skriv en kommentar