Hvad er vigtigt ved en (god) bilforsikring? Læs mere her

Selvom Trafikstyrelsen udsender diverse kampagner om øget sikkerhed i trafikken, sker der fortsat mange biluheld. Faktisk er tallet stigende, for ifølge Forsikring & Pension skete der hele 6.846 flere skader på vare- og personbiler i år 2017 sammenlignet med 2016. Behovet for en god forsikring er der altså stadig, og derfor gælder det om at have sådan en. Men hvad er en god bilforsikring egentlig? Det kommer an på behovet, og der er derfor ikke et enegyldigt svar. Dog er der nogle parametre, du kan gå ud fra, når du skal vælge dig en ny bilforsikring. Læs med her på siden, og bliv klogere på netop dette.

Hvornår vil du opnå titlen som elitebilist?

At opnå titlen som elitebilist hos et forsikringsselskab giver gode fordele. Prisen på forsikringen vil nemlig falde, hvilket selvfølgelig er at ønske blandt de fleste. For at opnå titlen som elitebilist, skal du køre godt. Faktisk skal du ikke lave skader på bilen i et vist antal år. Dette giver god mening, da en person, der kører dårligt og laver skader på bilen, koster forsikringsselskabet flere penge. Kører man derimod godt uden skader, vil man være en billigere kunde for forsikringsselskabet – og derfor falder prisen også for kunden.

Det er forskelligt fra selskab til selskab, hvornår man kan få statussen som elitebilist. Det er derudover også forskelligt, hvordan de forskellige præmietrin fungerer, og dette kan du læse mere om hos det enkelte selskab.

Behov for en lånebil?

Skulle uheldet engang være ude, hvor bilen beskadiges og skal på værksted, står man tilbage uden bil. Dette kan være en kæmpe hindring i hverdagen – især hvis man er afhængig af bilen på sit job, til afhentning af børn og lignende. Derfor kan et must i en god bilforsikring være, at en lånebil skal kunne stilles til rådighed. Typisk skal du vælge et af forsikringsselskabernes fordelsværksteder for at få adgang til den gratis lånebil. Det kan derfor være en god idé at vælge et forsikringsselskab, som har et fordelsværksted tæt på din bopæl.

Lav selvrisiko kan spare dig penge

Selvrisikoen i forsikringen har meget at sige. Selvrisiko indikerer, hvor meget du selv skal betale, hvis en skade skal udredes. Du vil betale beløbet, som selvrisikoen er, hvorefter forsikringsselskabet vil betale de resterende penge. Du vurderer selv, hvor høj en selvrisiko du ønsker at betale. Typisk vil en lav selvrisiko betyde, at bilforsikringen bliver dyrere, mens en højere selvrisiko giver en billigere forsikring. Det er op til dig at vurdere, hvad du finder bedst passende for din økonomi. De fleste forsikringsselskaber har fastsat en række beløb til selvrisikoen, som du kan vælge i mellem. Du kan også vælge selvrisikoen helt fra, hvis du ønsker dette.

Dette var et par gode råd til dig, der ønsker en god bilforsikring. Læs mere her om det at have en god bilforsikring, hvis du har lyst til at blive endnu klogere på emnet. Selvom man håber, at der aldrig bliver brug for bilforsikringen, kan uheldet alligevel ske – og her vil det være brandærgerligt ikke at være ordentlig forsikret.

Skriv en kommentar