Gode råd, når bilen skal synes

Det er igen tid til, at bilen skal til syn. Det kan hurtigt blive en dyr omgang, og disse kæmperegninger passer sjældent ind i budgettet. Du bliver automatisk kaldt ind til det periodiske syn af Færdselsstyrelsen. Dette er for mange en god ting, da det kan være svært at huske, hvornår bilen igen skal synes – men du skal selv huske at bestille tiden. Når bilen er indregistreret, skal du til syn for første gang efter fire år. Herefter vil det periodiske syn foregå hvert andet år. Du kan selv gøre nogle småting, som kan hjælpe bilen på vej i synet. Læs mere om det her på siden.

Find den bedste synshal

Du skal som sagt selv bestille tiden til synet. Her er det en god idé at vælge synshaller, som godkender allerflest syn. Dette kan nemlig spare dig tid og penge, da du har større sandsynlighed for at gå igennem synet. Du kan nemt se godkendte og afviste synsrapporter i Danmark på tværs af alle synshaller og derefter vælge den bedste synshal i dit nærområde. Tjek bilsyn her, og spar tid og penge.

Tjek bilens lygter

Først og fremmest er det en god idé at tjekke bilens lygter. Dette gælder både blinklys, katastrofeblink, tågelys foran og bagpå samt stoplys. De skal lyse optimalt og må ikke være defekte eller have en svage pære. Derudover er det godt at tjekke efter stenslag på lygteglassene. Alle disse parametre kan nemlig koste dig et omsyn.

Ingen stenslag – spolering af syn

Stenslag på en bil kan spolere synet, hvilket ikke er tilladt. Derfor er det vigtigt, at forruden er fri for stenslag og eventuelle klistermærker i synsfeltet. Ønsker du et problemfrit syn vil en meget ridset forrude altså ikke være at foretrække. Derudover bør du også sikre dig, at sprinklervæske og viskere fungerer, som de skal.

Bildæk med god mønsterdybde

Du kan tjekke, hvorvidt dækkene trænger til en udskiftning ved at se på mønsterdybden. Er rillerne ikke specielt dybe på mønsteret af dækkene, trænger de til en udskiftning. Her kan du også anvende en 10’er eller 20’er til målingen. Rundt om mønternes kant er et bånd med tekst på omkring 3 mm. Dine dæks mønsterdybde må ikke være mindre end disse 3 mm.

Tjek hornets lyd

Pres hornet i bund på bilen og få tjekket dets lyd. Lyden af hornet skal være klar og høj. Derudover må der ikke gå for lang tid mellem, at du trykker på hornet, til lyden kommer. Dette er nemt at tjekke efter selv og kan ligeledes spare dig et omsyn.

Seler og rengøring

Slutteligt bør du tjekke, at alle seler i bilen fungerer optimalt. Her er det godt at hive i dem for at se, om de bremser, som de skal. Desuden anbefales det, at du vasker bilen inden synet. Dette gør det nemmere at se detaljerne på bilen – især i vinterperioden med sne og grus.

Dette var gode råd til, hvordan du bedst muligt kommer igennem det periodiske bilsyn. På denne måde er der størst sandsynlighed for, at du sparer penge.

Skriv en kommentar