Alt, du skal vide om scootere

En scooter er et fantastisk transportmiddel, som nemmere kan få dig transporteret fra A til B. Derudover er det ikke en så dyr post at skulle købe, som en motorcykel eller bil vil være. Dette er også en af grundene til, at mange vælger at få en scooter tilføjet til husholdningen – det er billigere og hurtigere at anskaffe. Men hvad skal du egentlig være opmærksom på i forbindelse med din scooter? Og er der noget, du bør viden omkring den? Dette kan du blive klogere på i denne artikel, hvor du får alt af vide om scooteren. Herefter er du helt klar til at indtage de danske landeveje.

Husk at tegne en forsikring

Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring, uanset om du vælger en lille eller stor knallert. Derfor er det særdeles vigtigt, at du tegner en forsikring hos et forsikringsselskab. Køber du en scooter fra ny i en butik, vil de ofte tilbyde dig at oprette en forsikring med det samme med hjælp fra dem. Det er helt op til dig selv, om du vil tage imod dette tilbud, eller om du vil undersøge priserne selv hos de forskellige forsikringsselskaber.

Vigtigt at prøvekøre inden køb

Er det i stedet en brugt scooter, du ønsker at købe, er det vigtigt, at du får den prøvekørt. På en prøvetur kan du mærke, høre og føle, om scooteren fejler noget. Det ville være ærgerligt at komme hjem med en brugt scooter, som senere hen viser sig til at have fejl og mangler. Når du prøvekører scooteren, at det vigtigt at holde øje med, om den starter gnidningsfrist, om scooterens højde passer til dig, om den kan holde sig selv i gang i tomgang, og om bremser samt alle lys virker.

Bliv en del af et online fællesskab

Ønsker du at udvide din viden omkring scootere yderligere, kan du blive en del af et online fællesskab. På ScooterGalleri kan du deltage i et utal af diskussioner med andre scooterentusiaster. Her kan du få svar på dine spørgsmål, eller du kan dele din viden og dermed hjælpe andre. Forummet byder bl.a. på emner såsom hjælp til udskiftning af tilbehør, bedste motorer og scooterregler. Du kan også købe og sælge scootere, scooterdele og andet tilbehør derinde og uploade billeder samt videoer. Dette er den perfekte måde at lære alt om scootere.

Forskel på stor og lille knallert

En scooter kaldes ofte også for en knallert. Der findes to størrelser af scooteren – den lille og den store. Den lille knallert kan maksimalt køre 30 kilometer i timen. Det eneste, det kræver at køre på denne lille knallert, er et knallertkørekort. Dette er især ideelt for personer under 18 år. Nummerpladen herpå er enten gul med sort kant eller helt uden nummerplade.

En stor knallert kan maksimalt køre 45 kilometer i timen. Du får altså her en knallert, som har mere fart på. Dette betyder også, at du skal have et kørekort til motorcykel eller bil, hvis du ønsker at køre på sådan en. Nummerpladen er her hvid.

 

Skriv en kommentar